Taitokeskus Saarijärvi

Taitokeskus/ Taito Shop on Saarijärven monipuolinen kädentaitojen kohtaamispaikka. Myymälässä on suomalaisten käsityöläisten laadukkaita tuotteita sekä materiaaleja käsityön harrastajille. Kutomossa on kahdeksat kangaspuut, joihin voi varata kudonta-ajan ympäri vuoden. Käsityö- ja muotoilukoulussa on sekä aikuisten että lasten ryhmiä, lisäksi syksy/ kevätkaudella on kudontakurssi sekä lyhytkursseja mm. suositun Tekemisen iloa -sarjan teemoilla. Taitokeskuksesta voi myös tilata ryhmille käsityöpajoja, mm. Tyhy -pajoja. Vinttigalleriassa on taide- ja käsityönäyttelyitä monipuolisesti, kesäisin on kutsunäyttely, keväisin ja syksyisin näyttelytila on varattavissa kuukaudeksi.

Kudonnan ja käsityön neuvonta

Toteuta oma suunnitelmasi! Joutsan ja Saarijärven Taitokeskuksissa voit itse valmistaa persoonallisia tekstiilejä. Kangaspuissa on valmiit perusloimet. Vakiona on mm. eri levyisiä mattoja ja muita kalalankaloimia, jotka soveltuvat helppojen sisustustekstiilien valmistukseen. Varaa kudonta-aika käsityökeskuksesta. Mattoa varten tarvitset aikaa 1-3 päivää. Saat yksilöllisen opastuksen ja arvion kustannuksista ja tarvittavasta ajasta. Kutomoiden päivämaksu on 7 €.  Lisäksi maksat käyttämistäsi materiaaleista. Voit myös käyttää omia materiaaleja.

Tekemisen iloa

Taitokeskuksissa on tarjolla valtakunnallinen Tekemisen iloa ¬-mallisto. Mallisto uusiutuu kausittain ja tarjoaa tuotteita sisustukseen, viihtymiseen ja hyvään oloon.

Tiedustelut:

Saarijärven käsityökeskus, Paavontie 4, p. 050 413 1013taitokeskus.saarijarvi[at]taitokeskisuomi.fi

Taitokeskuksen historia

Saarijärven vanhimmat rakennukset sijaitsevat Sofianrannan kulttuuriympäristössä, joista Kunnantupana tunnetussa Taitokeskus on toiminut vuodesta 1977.

Kunnantupa on nahkuri Erik Sillmanin rakennuttama käsityöläis-, asuin- ja liikerakennus, jossa oli perheen asunto ja myöhemmin sekatavarakauppa. Rannassa oli nahan käsittelyyn ja säilytykseen verstaita ja ranta-aittoja. Saarijärvelle v. 1869 perustetun kansakoulun tyttöjen koulutilat vuokrattiin nahkuri Sillmanin talosta, 1922-29 kirkonkylän alakoulu toimi rakennuksen salissa. Sillmanin leski Sofia Sillman testamenttasi rakennuksen Saarijärven kunnalle 1917. Kunnantoimisto on toiminut rakennuksessa 1931-1977, jolloin rakennus peruskorjattiin kokoontumistilaksi ja Käsityökeskukseksi. Sofianranta on nimetty Sofia Sillmanin mukaan.

Henkilökunta