Ajankohtaista Jyväskylässä

Taitokeskus Jyväskylä

Taitokeskus sijaitsee Kivääritehtaan kiinteistössä Jyväskylän Tourulassa. Taitokeskus Jyväskylä on  luovan toiminnan keskus, jossa tuotetaan monipuolisia kurssi- ja koulutuspalveluita alan harrastajille ja ammattilaisille.

Taitokeskus Jyväskylässä järjestetään käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulussa, ammatillista koulutusta yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa sekä erilaisia kädentaitokursseja -myös tilauksesta ryhmille- ympäri vuoden. Kaikki tilamme eivät ole esteettömiä.

Taitokeskus Jyväskylä on mukana paikallisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa ja tuotannoissa, yhteistyöprojekteissa ja kehittämishankkeissa, näyttelytoiminnoissa sekä myy ammatillisia asiantuntijapalveluita ja projektiosaamista eri kohderyhmille.Taitokeskuksessa on kuntouttavaa työtoimintaa sekä koulutus -ja oppisopimuspaikkoja.

Taitokeskus Jyväskylä välittää erikoismateriaaleja (paperi -ja nukketarvikkeet) ja tuottaa erilaisia tuotteita ja palveluita asiakkaiden tarpeisiin eri materiaaleissa ja tekniikoissa sopimuksen mukaan.

Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia löytyy myös:

FB-sivuilta

instagramista

Youtubesta

TAITOKESKUS JYVÄSKYLÄN HISTORIAA - KIVÄÄRITEHTAAN TARINA

Kivääritehdas

Lähteet: Wikipedia & Mänttäri, Jarkko & Hyytinen, Timo & Niskanen, Hannu: Kivääritehtaan tarina. Jyväskylä: Kopijyvä Kustannus Oy, 2003

Valtion Kivääritehdas (VKT) oli vuonna 1926 Jyväskylän Tourulaan perustettu jalkaväen aseita valmistanut tehdas. Sen rakennukset rakennettiin 1926–1927.

”Kivääritehtaan sijoittaminen Jyväskylään 1920-luvulla oli monella tavalla kauaskantoinen ratkaisu. Kivääritehtaan vaiheet ovat kiinteästi sidoksissa Suomen historian merkittävimpiin käännekohtiin. Nimeä ja omistajaa vaihtanut tehdas on elänyt historian mukanaan tuomat muutokset, kyennyt sopeutumaan uusiin oloihin ja löytänyt ylipääsemättömiltäkin tuntuneiden vaikeuksien keskeltä tien uuteen kehitykseen.

Alun perin keskelle peltoja Jyväskylän kaupungin kupeeseen Tourulaan perustettu tehdas muuttui vuosikymmenten aikana eläväksi ja toimivaksi tehdasyhteisöksi. Kun ase- ja traktorituotanto 1900-luvun lopulla siirtyi muualle, on kivääritehdas kokenut jälleen uuden muodonmuutoksen. Jykes Kiinteistöt Oy saneerasi tehtaan uudenaikaiseksi yrityskeskukseksi, josta on löytynyt työtilat sekä huipputeknologiayrityksille että käsityön ja taiteen tekijöille. Samalla tehtaan aiempi hieman salaperäinen ja suljettu luonne on avautunut osaksi Jyväskylän kehittyvää kaupunkikuvaa.” (Mänttäri, Jarkko & Hyytinen, Timo & Niskanen, Hannu: Kivääritehtaan tarina.).

Taito Keski-Suomi ry:n Taitokeskus Jyväskylä ja Jyväskylän käsityökoulu on toiminut Kivääritehtaalla vuodesta 2000 alusta lähtien.

Henkilökunta

Riikka Holappa

opettaja, taiteen perusopetus

044 727 9824
riikka.holappa[at]taitokeskisuomi.fi

Tiina Hyvärinen

kouluttaja

044 4939447
tiina.hyvarinen[at]taitokeskisuomi.fi

Raija Hyvönen

ohjaaja, kuntouttava työtoiminta

050 4130995
  raija.hyvonen[at]taitokeskisuomi.fi

Tuula Juntunen

kurssisihteeri

050 4130993
  tuula.juntunen[at]taitokeskisuomi.fi

Mari Tuimala

vastaava opettaja, ammatillinen koulutus

044 551 0243
mari.tuimala[at]taitokeskisuomi.fi

Sirpa Vauhkala

koulutuspäällikkö/rehtori

044 493 7460
sirpa.vauhkala[at]taitokeskisuomi.fi