Taito Shop Jyväskylä

Tuotevalikoimamme koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista.

Paikkakuntatuotteista Jyväskylästä löytyy mm. Jyväskylä-sarjan vanerinen leikkuulauta, muki, kahvi sekä suositut musta-valkoiset Jyväskylä-kalsarit.

Taito Shop Jyväskylän historia

v.1906 arkkitehti Yrjö Blomstedt perusti Jyväskylään Keski-Suomen Kotiteos -aitan, jota voidaan pitää kotiteollisuuskaupan edeltäjänä. Liike toimi 10v Jyväskylässä. Maanviljelysseura taas perusti v.1913 Keski-Suomen Kotiteollisuusyhdistyksen. Kotiteollisuusyhdistys palkkasi neuvojia, ylläpiti käsityökouluja, järjesti näyttelyitä ja edisti kotiteollisuuden menekkiä. Yhdistyksellä ei ollut omaa myymälää vaan tuotteita myytiin torilla, Jyväskylässä. Vuonna 1922 korostettiin kotiteollisuuden liiketaloudellista puolta ja yhdistys perusti Keski-Suomen kotiteollisuuskaupan. Myyntiartikkeleina olivat v. 1924 sukset, veneet, tuohiteokset, pöytäliinat, raanut ja hyötyesineet; kuten saavit, pytyt, tiinut, lusikat, kipot, päre- ja juurikorit sekä kontit.

Paljon on vuosia kulunut mutta edelleen on Kauppakadulla kauppa, jossa myydään sekä hyötyesineitä että tuotteita kotiin ja lahjaksi. Tavaravalikoima on vuosien varrella muuttunut mutta edelleen tekijät ovat pieniä käsityöläisiä, ja yhdistyksen tarkoituksena on edistää kotiteollisuuden menekkiä.

TAITO TILA / Taito Shop Jyväskylä

Tuftaus ja Makramee on nyt IN!

Kokoa 5-7 henkilön porukka. Työpajat on tarkoitettu ystävä-, työ-, tai polttariporukoille, ota yhteyttä ja sovitaan teille sopiva ajankohta! Hinta: 20€/hlö + materiaalit. Makrameesta ja Tuftauksesta löytyy valmiita paketteja, joten aloittaminen on helppoa ohjaajan avulla.

Ota yhteyttä

050 4121585 
kirsi.pennanen@taitokeskisuomi.fi

Kansallispukuja

Keski-Suomen kansallispuku

Välitämme ohjeita, tarvikkeita ja kaavoja Keski-Suomen naisen kansallispukuun ja ohjeita sekä kaavoja Kuhmoisten naisen kansallispukuun. Lisäksi ohjeita ja kaavasarjoja on saatavissa Vanhan Korpilahden naisen ja miehen pukuun. Saimme lisää kaunista Keski-Suomen pukuun sopivaa silkkihuivia.

Tiedustelut Taito Shop, Kauppakatu 25, Jyväskylä, p. 050 412 1585taitoshop@taitokeskisuomi.fi

Henkilökunta

Kirsi Pennanen

Taito Tila / neuvoja

050 4121585 
kirsi.pennanen@taitokeskisuomi.fi

Kaisa Berisha

myymälänhoitaja

050 4121585 
taitoshop@taitokeskisuomi.fi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.