Taito Shop Jyväskylä

Tuotevalikoimamme koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista. Meillä on myös runsaat valikoimat Suomessa valmistettuja koruja.

Paikkakuntatuotteista Jyväskylästä löytyy tällä hetkellä uudistetulla kuvalla kahvi ja suklaa. Hetken päästä saamme myös kassia ja pyyhettä.

Taito Shop Jyväskylän historia

v.1906 arkkitehti Yrjö Blomstedt perusti Jyväskylään Keski-Suomen Kotiteos -aitan, jota voidaan pitää kotiteollisuuskaupan edeltäjänä. Liike toimi 10v Jyväskylässä. Maanviljelysseura taas perusti v.1913 Keski-Suomen Kotiteollisuusyhdistyksen. Kotiteollisuusyhdistys palkkasi neuvojia, ylläpiti käsityökouluja, järjesti näyttelyitä ja edisti kotiteollisuuden menekkiä. Yhdistyksellä ei ollut omaa myymälää vaan tuotteita myytiin torilla, Jyväskylässä. Vuonna 1922 korostettiin kotiteollisuuden liiketaloudellista puolta ja yhdistys perusti Keski-Suomen kotiteollisuuskaupan. Myyntiartikkeleina olivat v. 1924 sukset, veneet, tuohiteokset, pöytäliinat, raanut ja hyötyesineet; kuten saavit, pytyt, tiinut, lusikat, kipot, päre- ja juurikorit sekä kontit.

Paljon on vuosia kulunut mutta edelleen on Kauppakadulla kauppa, jossa myydään sekä hyötyesineitä että tuotteita kotiin ja lahjaksi. Tavaravalikoima on vuosien varrella muuttunut mutta edelleen tekijät ovat pieniä käsityöläisiä, ja yhdistyksen tarkoituksena on edistää kotiteollisuuden menekkiä.

Kansallispukuja

Keski-Suomen kansallispuku

Välitämme ohjeita, tarvikkeita ja kaavoja Keski-Suomen naisen kansallispukuun ja ohjeita sekä kaavoja Kuhmoisten naisen kansallispukuun. Lisäksi ohjeita ja kaavasarjoja on saatavissa Vanhan Korpilahden naisen ja miehen pukuun. Saimme lisää kaunista Keski-Suomen pukuun sopivaa silkkihuivia.

Tiedustelut Taito Shop, Kauppakatu 25, Jyväskylä, p. 050 412 1585taitoshop[at]taitokeskisuomi.fi

Henkilökunta

Kaisa Berisha

myymälänhoitaja

050 4121585 
taitoshop@taitokeskisuomi.fi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.