Taideteollisuusalan ammattitutkinto/Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto -tutkintokoulutus sekä ammatillista osaamista syventävä ja täydentävä koulutus - Taito Keski-Suomi - käsityön iloa
 

Taideteollisuusalan ammattitutkinto / Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto -tutkintokoulutus sekä ammatillista osaamista syventävä ja täydentävä koulutus

TAIDETEOLLISUUSALAN AMMATTITUTKINTO

Taideteollisuusalan ammattitutkinto on 150 osaamispisteen (osp) laajuinen. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (100 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (50 osp).

Taideteollisuusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia suoritetaan näyttönä. Näytöt ovat ammattitaidon hankkimistavasta riippumattomia. Koulutuksessa, työelämässä ja harrastuksissa hankittu tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen ja ammattitaitovaatimukset osoitetaan näytössä. Tutkinto suoritetaan joko osana tutkintokoulutusta tai ilman tutkintokoulutusta, mikäli tutkinnon perusteiden mukaiset ammattitutkinnon vaatimukset täyttyvät.

 

Lue lisää uusista tutkinnon perusteista

 

Koulutusmaksut:

  • koko tutkinto 550 euroa
  • lisäksi materiaalimaksut.

Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Ennen vuotta 2019 opintonsa aloittaneet voivat suorittaa opinnot loppuun vanhojen tutkinnon perusteiden (Käsityöntekijän ammattitutkinto) mukaan vuoden 2021 loppuun saakka.

 

TUTKINTOKOULUTUS: TAIDETEOLLISUUSALAN AMMATTITUTKINTO

Taitokeskus Jyväskylässä voi opiskella taideteollisuusalan ammattitutkintoon tutkintokoulutuksessa, tutkintonimikkeenä käsityöntekijä. Koulutuksessa ammattialaksi voi valita  käsityön ohjauksen, tuotemuotoilun, nukkemuotoilun, paperimuotoilun, neulemuotoilun tai kiertotalouden. Osana tutkintokoulutusta suoritetaan taideteollisuusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia näyttönä. Koulutus tarjoaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kursseja, työskentelytiloja ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen kulttuurialan ja yrityselämän kanssa.

Tutkinnon suorittajan ammattiala ja opintojen kesto määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan ja jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan yksilöllinen opintopolku.

Voit suorittaa opinnot tutkintokoulutuksessa oppilaitoksen oppimisympäristöissä, työssäoppien koulutus- tai oppisopimuksella työpaikoilla tai omassa yrityksessä.

Hae koulutukseen sähköisellä hakemuksella tai tulosta ja täytä hakemus ja lähetä se Taitokeskus Jyväskylään kirjeitse tai sähköpostin liitteenä.

 

TAIDETEOLLISUUSALAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto on 180 osaamispisteen (osp) laajuinen. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (90 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (90 osp).

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon voi suorittaa näyttönä. Näytöt  ovat ammattitaidon hankkimistavasta riippumattomia. Koulutuksessa, työelämässä ja harrastuksissa hankittu tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen ja ammattitaitovaatimukset osoitetaan näytössä. Tutkinto suoritetaan joko osana tutkintokoulutusta tai ilman tutkintokoulutusta, mikäli tutkinnon perusteiden mukaiset ammattitutkinnon ammattitaitovaatimukset täyttyvät.

 

Lue lisää uusista tutkinnon perusteista

 

Koulutusmaksut:

  • koko tutkinto 550 euroa
  • lisäksi materiaalimaksut.

Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Ennen vuotta 2019 opintonsa aloittaneet voivat suorittaa opinnot loppuun vanhojen tutkinnon perusteiden (Käsityömestarin erikoisammattitutkinto) mukaan vuoden 2021 loppuun saakka.

 

TUTKINTOKOULUTUS: TAIDETEOLLISUUSALAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Taitokeskus Jyväskylässä voi opiskella taideteollisuusalan erikoisammattitutkintoon tutkintokoulutuksessa, osaamisalana käsityön tekeminen ja tutkintonimikkeenä käsityömestari. Koulutuksessa ammattialaksi voi valita käsityön ohjauksen, tuotemuotoilun, nukkemuotoilun, paperimuotoilun, neulemuotoilun tai kiertotalouden. Osana tutkintokoulutusta suoritetaan taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto näyttönä. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden tarkastella ja kehittää yrityksen tuotteita ja palveluita. Koulutus tarjoaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kursseja, työskentelytiloja ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen kulttuurialan ja yrityselämän kanssa.

Tutkinnon suorittajan ammattiala ja opintojen kesto määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan  ja jokaiselle suunnitellaan yksilöllinen opintopolku.

Voit suorittaa opinnot tutkintokoulutuksessa oppilaitoksen oppimisympäristössä, työssäoppien koulutus- tai oppisopimuksella työpaikoilla tai omassa yrityksessä.

Koulutus toteutetaan tutkintokoulutuksena.

Hae koulutukseen sähköisellä hakemuksella tai tulosta ja täytä hakemus ja lähetä se Taitokeskus Jyväskylään kirjeitse tai sähköpostin liitteenä.

 

AMMATILLISTA OSAAMISTA SYVENTÄVÄ JA TÄYDENTÄVÄ KOULUTUS

Koulutukset on tarkoitettu ammattiosaamistaan päivittäville henkilöille.

Nukkemuotoilu

Monimuotokoulutus

Pallonivelletyt taidenuket 1.2.-31.12.2020 lue lisää tästä

Nukkekoti miniatyyri 13.6.-14.12.2019

Kiertotalous käsityötwistillä

Monimuotokoulutus 8.1.-6.5.2020 keskiviikkoisin klo 18-21 lue lisää tästä

Monimuotokoulutus 5.3.–31.12.2019

Paperimuotoilu

Paperivalaisin 31.1.-6.6.2020 monimuotona pe 17-21, la 10-16 lue lisää tästä

Monimuotokoulutus 8.3.–31.12.2019:

 Käsintehty paperi - perusteet 8.3.-30.6.2019

 Kasvipaperi ja tuotteistaminen 16.8.-31.12.2019

Neulemuotoilu

Päiväkoulutus 1.1.-31.12.2020 lue lisää tästä

Viikonloppukoulutus 1.1.-31.12.2020 lue lisää tästä

Päiväkoulutus 4.3.–31.12.2019

Keramiikka

Monimuotokoulutus

Keramiikan perusteet 15.1.-11.3.2020 keskiviikkoisin klo 17-21

Keramiikan jatko 18.3.-6.5.2020 keskiviikkoisin klo 17-21

lue lisää tästä

 

Hae koulutukseen sähköisellä hakemuksella tai tulosta ja täytä hakemus ja lähetä se Taitokeskus Jyväskylään kirjeitse tai sähköpostin liitteenä.

Koulutuspaikka: Taitokeskus Jyväskylä, Kivääritehtaankatu 6 G, 40100 Jyväskylä

Lisätietoja:

Vastaava opettaja Mari Tuimala, p. 044 5510 243, mari.tuimala(at)taitoskeskisuomi.fi

Koulutuspäällikkö Maire Valkonen, p. 050 432 1943, maire.valkonen(at)taitokeskisuomi.fi

Koulutukset toteutetaan KSL-opintokeskuksen (koulutuksen ja tutkinnon järjestäjä) ja Taito Keski-Suomi ry:n (koulutuksen tuottaja) yhteistyönä.