Neulemuotoilu - Taito Keski-Suomi - käsityön iloa
 

Neulemuotoilu

Neulemuotoilun ammatillinen koulutus on suunnattu Sinulle, joka haluat kehittää ammattiosaamistasi tutkintotavoitteisesti tai syventää ja täydentää ammatillista osaamistasi.

Koulutuksessa painottuu tuotemuotoilu. Koulutuksessa on mahdollisuus ideoida, suunnitella ja valmistaa tuotteita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Opinnot muodostuvat neuletuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä tuotteistamisesta. Verkostoituminen eri sidosryhmien kanssa mahdollistuu messuihin, myyntitapahtumiin ja näyttelyihin sekä projekteihin osallistumalla.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena 4.3.–31.12.2019.

Haku päättyy 28.2.2019.

Koko vuoden koulutus kattaa Taideteollisuusalan ammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat:

Tuotteen suunnitteleminen (40 osp) ja

Tuotteen valmistaminen ja tuotannon suunnitteleminen (40 osp)

 

Opintojen sisältöjä kevät 2019:

Työvälineet, Lankatekniikat, Materiaalioppi, Värisuunnittelu, Malli- ja muotisuunnittelu, Mitoitus, Ohjeen teko, Neuleen yksityiskohdat, Neuleen viimeistely, Neulurin mahdollisuudet, Koneneulonnan perusteet, Käsin- ja koneneulonnan yhdistäminen, Oman neuleen suunnittelu, Neuletuotteen valmistaminen neulurilla

Opintojen sisältöjä syksy 2019:

Neuleen historia, Tuotesarjan/neulemalliston suunnittelu, Materiaalien hankintakanavat, Brother-neulekoneen mahdollisuudet, Kaavoitus, Sarjonta, Koneneulonta (yksi- ja kaksitaso), Kaavainlaite, Tuotannon suunnittelu, Neuleiden viimeistely, Markkinointimateriaalit ja pakkaussuunnittelu, Myynti- ja jakelukanavat/verkostoituminen, Koemarkkinointi/markkinatutkimus, Messuprojekti, Tuotanto/palvelusuunnitelma, Neulesanasto (englanti), Neulealan tulevaisuus ja teollinen neuletuotanto

 

Koulutuksen hinta:

– koko tutkinto 550 euroa + materiaalimaksut.

– ammatillisesti syventävänä ja täydentävänä koulutuksena:

• 10–14 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus 150 €

• 16–20 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus 200 €

 

Hae koulutukseen sähköisellä hakulomakkeella tai lähetä hakemus liitteineen sähköpostilla tai kirjeitse osoitteeseen Taitokeskus, Kivääritehtaankatu 6, G-rappu, 40100 Jyväskylä.

Voit lähettää hakemuksen myös sähköpostilla: taitokeskus(at)taitokeskisuomi.fi