Saarijärvi -ryijyjen metsästys on käynnistynyt

Taito Keski-Suomi ry/ Taitokeskus Saarijärvi on yhteistyökumppaneineen käynnistänyt hankkeen Saarijärven salomailla – palasista ja tarinoista koottu ryijy 2019-2020. Tavoitteena on valmistaa osia ryijystä erilaisilla tekniikoilla, mutta ensin haluamme koota tietoa Saarijärven perinneryijyn nykytilanteesta; jos sinulla tai tuttavallasi on Saarijärvi -ryijy, kerrothan siitä meille, samalla vaikutat tärkeän kulttuuriperinnön säilyttämiseen ja vaalimiseen. Kokoamme muistoja ryijyn valmistamisesta, lahjoittamisesta, lahjaksi saamisesta, käyttämisestä ja omistamisesta, kaikki tieto on nyt meille tärkeää. Tiedot tallentuvat Saarijärven ja Suomen käsityön museoon, eikä tietoja levitetä ilman tiedonantajan lupaa. Saarijärven museo suunnittelee erikoisnäyttelyä vuodelle 2022 Tekstiilien tarinaa Saarijärven ryijystä nykytaiteeseen.

Lisätietoja antaa

Taitokeskus Saarijärvi/ Anne Tuhkanen

p +358 50 4131013

Lataa koulutusesite tästä

    Ilmoittaudu mukaan Jyväskylän kurssille!


    Materiaalimaksut veloitetaan käytön mukaan. 1 opetustunti on 45 minuuttia.

    Ilmoittautuminen on sitova. Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 1 viikkoa ennen kurssin ilmoitettua alkamispäivää. Mikäli peruuttamista ei tehdä, veloitamme 50% kurssin hinnasta.

    Kurssimaksuun käy Smartum- ja RJ-kulttuurisetelit.

    Kurssivahvistukset ja tarkemmat ohjeet lähetetään viikkoa ennen kurssin alkua joko sähköpostilla tai kirjeenä.