Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu - Taito Keski-Suomi - käsityön iloa
 

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu on Taito Keski-Suomi ry:n ylläpitämä ja opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymä käsityön taiteen perusopetuksen oppilaitos. Koulussa on n. 350 oppilasta ja ikä- ja opetusryhmiä on noin 40. Opetusta annetaan laajan oppimäärän mukaisesti Jyväskylässä Kivääritehtaalla sijaitsevassa Taitokeskuksessa. Lukuvuosi alkaa elo-syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Käsityökoulun opetusryhmiä on myös Joutsassa ja Saarijärvellä, jossa opetus on yleisen oppimäärän mukaista. 

Opetuksen rakenne ja maksut lukuvuonna 2017-2018

Varhaisiän opinnot 4-7 vuotiaille, 2 viikkotuntia, yhteensä 60 tuntia/v, lukukausimaksu 119.-+materiaalit 

Leikki ja onnistumisen ilo ovat tärkeimpiä asioita varhaisiän opetuksessa. Tutuksi tulevat monet materiaalit ja työkalut. Työskentelyn teemoja käsitellään tarinoiden ja satujen siivin.

Perusopinnot  yli 7-vuotiaille, 3 viikkotuntia, yhteensä 90 tuntia/v, lukukausimaksu 119,- + materiaalit

Mielikuvituksen lento, ympäristön havainnointi ja laajentuva elämäpiiri siivittävät opetusta perusopinnoissa. Oman työn suunnittelu ja sen toteuttaminen valmiiksi tuotteeksi kehittää pitkäjänteisyyttä ja henkilökohtaista vastuuta sekä kekseliäisyyttä ja luovuutta. Perusopinnoista kootaan portfolio.

Syventävät opinnot  yli 13-vuotiaille, 4 viikkotuntia, yhteensä 120 tuntia/v, lukukausimaksu 119,- + materiaalit

Taitojen karttuessa kyky omaan ilmaisuun kehittyy ja syventyy. Pitkäjänteisessä käsityöprosessissa kannustetaan oman  luovuuden ja kekseliäisyyden esiintuomiseen.  Oman identiteetin ja yksilöllisen ilmaisun vahvistuminen kannustavassa ilmapiirissä on keskeistä. Syventävien opintojen päätteeksi tehdään päättötyö ja kootaan portfolio.

Aikuisopinnot yli 18-vuotiaille, 4 viikkotuntia, yhteensä 120 tuntia/v, lukukausimaksu 149,- + materiaalit

Aikuisten opintojen tavoitteet ja sisällöt ovat samat kuin käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän perus- ja syventävät opinnot.  Opintokokonaisuudet suunnitellaan huomioiden aikuisten taidot ja kokemukset. 

Senioriopinnot yli 60-vuotiaille, 4 viikkotuntia, yhteensä 120 tuntia/v, lukukausimaksu 149,- + materiaalit

Senioriryhmissä opetus noudattelee valittuja vuositeemoja. Lukukausi on jaettu useaan periodiin, jolloin opetus on monipuolista ja virikkeellistä. Opetuksessa keskeistä on hyvinvointi. Opintokokonaisuudet suunnitellaan huomioiden ryhmän taidot ja kokemukset. 

 

Miten käsityökouluun haetaan?

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun hakuaika uusille oppilaille on vuosittain 1.4.–31.5. Mikäli hakemuksia on enemmän kuin opetuspaikkoja, uudet oppilaat valitaan arpomalla. Oppilaspaikkoja voi myös tiedustella hakuajan ulkopuolella. 

Tiedustelut:    Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu/Taitokeskus, Kivääritehtaankatu 6, G-rappu, 40100 Jyväskylä, p. 050 4130 993, taitokeskus@taitokeskisuomi.fi

Täytä ja tulosta Initiates file downloadoppilaspaikkahakemus ja toimita se allekirjoitettuna opetuspaikkaan.

Tarvitset oppilaspaikkahakemuksen täyttämiseen ja tulostamiseen Acrobat Reader 8.0 tai uudemman version.   Lataa ilmainen Opens external link in new windowohjelma tästä.